Monday, March 17, 2008

JobShop® - comunicat de presa

17-21 martie - Săptămâna JobShop®


JobShop®, evenimentul de carieră organizat de către studenţii de la BEST Timişoara se apropie cu paşi repezi. Luni, 17 martie, evenimentul îşi deschide porţile către toţi studenţii şi absolvenţii din Timişoara printr-o zi în care vor avea loc 15 sesiuni de training pe teme din cele mai interesate şi utile. Marţi, 18 martie, are loc în cortul amplasat special în faţa facultăţii de Electro, deschiderea oficială, urmată de conferinţa de presă. Tot atunci încep şi zilele de stand, în care angajatorii părăsesc birourile pentru a sta de vorbă cu studenţii şi absolvenţii, pregătiţi să răspundă tuturor întrebărilor acestora. Pe 20 şi 21 martie companiile se prezintă în faţa studenţilor direct de la sediul lor- traininguri tehnice “on site”.

Ziua de 17 martie aduce la JobShop® 12 firme de training şi consultanţă pentru a le oferi studenţilor pregătirea necesară la început de carieră. Managementul timpului, Comunicare, Managementul carierei, Abilităţi de prezentare, Interviul de angajare sunt doar câteva din trainingurile la care studenţii pot participa gratuit. În acelaşi timp, firme de consultanţă vor fi prezente la eveniment pentru a ajuta studenţii şi absolvenţii în conceperea unui CV de calitate, care să îi reprezinte cu adevărat.

Zilele de stand – care se desfăşoară pe 18 şi 19 martie în holurile Facultăţilor de Electrotehnică şi Mecanică din cadrul Universităţii “Politehnica” Timişoara – reprezintă de fapt pulsul evenimentului Jobshop®. 40 de de companii vor fi prezente pentru a purta un dialog direct cu studenţii şi pentru a-şi prezenta joburile disponibile, locuri de practică de vară sau internship-uri. Tot în aceste două zile au loc şi prezentările din cadrul programului numit “Cariere de succes”. Oamenii valoroşi ai companiilor precum şi antrepenori de succes îşi vor prezenţa în faţa studenţilor drumul lor către poziţiile cheie în care se află acum. Vor oferi un model palpabil, întâmplări trăite, reuşitele şi provocările întâlnite în drumul lor spre succes, departe de ceea ce cărţile de genul “Cum să obţii succesul” pot vreodată să ofere.

JobShop® se încheie cu o ocazie inedită pentru studenţi – training tehnic “on site”. Companiile se vor prezenta la propriul sediu, vor arăta care sunt tehnologiile folosite, cum se lucrează într-o zi obişnuită în cadrul companiei. Astfel, participanţii vor avea şansa să îşi formeze propriile opinii bazate pe realitatea pe care o vor descoperi împreună cu cei care poate le vor deveni colegi.




No comments: